Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2011. szeptember 20., kedd

Hungarikumok


Hungarikumok alatt nem csak a magyar májkrémet, vagy a a Marokkóból származó TV-paprikát értem, amin ott villog a piros-fehér-zöld zászló, hanem az itteni gördeszkamárkákat is. Ugyanaz az üzletelv vonatkozik ezekre is, mint a többi magyar ételre, italra és minden másra is, kivéve, hogy ezek gyakorta olcsóbbak. Egyenlőre hármat mutatok be, amik közül kettő biztosan ismerős. A Balkán Skateboardsról, Sima Skateboartról lesz szó.

A Sima Skateboart 2007. 10. 22-ben jelent meg.
Alapító tagja Simicz Áron és bátyja Simicz Attila.
Egy felmérés szerint Magyarországon ők rendelkeznek az egyik legnépszerűbb csapattal, amit Fehér Attila, Dézsi Gergely,  Katona Péter, Forray Péter, és Sándor Balázs tesz ki. A csapat tagjai országszerte vannak.
A kamerák mögött Molnár Balázs ténykedik már a kezdetek óta.
Mostanra három nagyobb videót is csináltak melyek a Homework, Batland és Patiszon nevet kapták.
A lapjaik jó minőségűek és nem repedeznek. Én már évek óta ilyet használok és semmi gond nem volt egyikkel sem. Nagyon tetszik, hogy egyedi lapokat is csinálnak. Több ilyet is láttam, köztük a dunantulskate.blogspot.com írójának, és még pár Smia-barátnak.
Ezeken kívül kiegészítőket is ajánlanak, amikben szintén nem lehet csalódni. Országon belül bárhova kiszállítanak, és ha baj van, segítőkészek tudnak lenni. A honlapuk itt van.


A Balkán Gördeszkák ötlete 2003-ban merült fel először.
Alapító tagjai Tüű Zsombor, Jurkovich Péter, Kosnás Lóri és Robi.
Céljuk egy olyan űr kitöltése volt, ami a jó minőségű, ámde drága lapok és a rossz, viszont olcsó deszkák között lévő távolság.
A mintákat ők maguk rajzolják. Ezek mind magyar motívummal teletűzdelt deck-ek. Láttam már pöttyös rudisat, és más hungarikumokra utaló ínyencségeket.
A dolgikat még nem próbáltam, de állítólag nem rosszak, sőt.

A lényeg, vegyétek ezeket, mert valami csak akkor tud fejlődni, ha megvan hozzá a megfelelő mennyiségű tőke. A nagy amerikai cégek se egyről, a kettőre tettek ilyen hírnévre.
Higgyétek el, sokkal jobb érzés egy magyar deck-kel gurulni, mert valami különös érzés fog el olyankor mindenkit.

Olyan, mint az első elcseszett sütid: csúnya, égett, de a miénk...