Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2009. április 20., hétfő

Első dolog amit tudnod kell mielőtt megveszed a gördeszkádat.

1 Deszka kiválasztása:
Eleinte a Tesco gazdaságos gördeszka is megteszi, de ha már tudsz ollie-zni, akkor nem árt beszerezni egy rendes deszkát.

- Mire figyeljünk oda?:

Ha már egy "igazi" gördeszkát akartok, akkor jó ötlet hogy úgy számoltok: 10 000-30 000 között lesz.
Ami a vásárláskor az első, de semmi köze nincs a trükkökhöz az a festett oldala. Csupán annyi a szerepe hogy egyfajta támaszt ad. Mégpedig tudod hogy egy "szép" gördeszkán gurulsz.
Ami az egyik legfontosabb viszont, hogy jól legyen meghajlítva. Miről ismerhető meg? Hát erről a képről.
Jól látszik hogy hogyan kell kinéznie. Persze nemcsak a hajlítás a fontos.
Lényeges hogy rugalmas és könnyen pattintható legyen. Ha megengedik fordítsd meg a lapot és állj rá. Általában 7 rétegű de lehet több vagy kevesebb. Ha viszont párosan vannak a rétegek egymás alatt akkor már nem lehet jó. (Olyan deszkát soha ne vegyél!!!) Számít a lábad mérete is. Ugyanis a lapnak pont olyan szélesnek kell lennie mint amilyen hosszú a lábad. A magasságod is számít. A lapnak a derekadig kell érnie. (kezdőknek érdemes kicsit kisebbet venni)
A függő a másik lényeges dolog amire oda kell figyelni. Ha műanyagból van akkor rögtön vessétek el az ötletet hogy ilyen deszkát vegyetek. Figyeljetek még a tömítésekre. (ha nincs benn akkor nehezen irányítható lesz a deszka)
Az a piros a tömítő.
Írok nektek pár jó minőségű függőt: Independent, Spectrum, Element, Area
Maguk a kerekek nem annyira fontosak, de minden fajtájú gördeszkázáshoz másmilyen kell. Aki a félcsövet és a parkot szereti az vegyen vastagabb pl.:64mm-es, vagy ha inkább az utcán szokott gördeszkázni vegyen vékonyabb pl.:40mm-eset.
A csapágy körülbelül olyan fontos mint a lap. Persze azt egy komplett deszkánál nem látod de érdemes érdeklődni az eladónál.

Sok szerencsét a választáshoz!!!

2 megjegyzés:

  1. hali azt akarom kérdezni hogy az mit jelent hogy 8.0-ás a méretén kívül?

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Csak egy megjegyzés:az első deszkám tescós volt és 1 nap volt a tartóssága. A függők egyszerre törtek le ugyan abban a pillanatban.

    VálaszTörlés