Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2011. június 8., szerda

Sigíthetek?


Örömmel látom, hogy többen is írtatok nekem, ennek örülök, de csak most volt hozzá időm és energiám, hogy válaszoljak:

Hali!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy már egy ideje tervezgettem, hogy elkezdek megtanulni deszkázni, és most hogy végre itt a jó idő is és minden klappol, be is szereztem egy kezdő deszkát. A gurulás és megállás már megy, viszont pont ezzel van a problémám, pontosabban a gurulás részével. Nem tudom hogy az én hibám-e vagy a deszkáé, de nem igazán tudom egyenesben tartani. Valamelyik irányba folyton húz és elkanyarodok így pár méter után se vagyok már egyenesben. Állítgattam a deszkán is, meghúztam a csavarokat is, és ha csak simán a földön elgurítom akkor úgy tűnik semmi baja, de mikor ráállok már egészen más a helyzet. Még akkor se mindig marad egyenesben amikor csak hajtom magam. A hajtási technikám egyébként Goofy, ahogy azt a bejegyzésedből megtudhattam. De nem tudok rájönni mi lehet a baj. Szerintem bennem van a hiba, hogy valamit rosszul csinálok, de így meg azt nem tudom hogy mit. Ha lesz időd és tudsz valami tippet adni így látatlanban is, azt nagyon szépen megköszönném!

Üdv,

Krisz
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hali Krisz!

Én is Goofy-ban deszkázok, és eleinte szintén küzdöttem ezzel a problémával.
Ha a deszka 4 kereke hozzáér az egyenes flaszterhoz, és a függök sem ferdék, akkor a te hajtási technikáddal van baj.
Ez mindenkinél megesik, aminek az oka az egyensúly.
Lehet, hogy te a deszkáddal merőlegesen jobbra dőlsz, akkor jobbra húz a jármű is, és ugyan ez a helyzet, ha balra. A lényeg, hogy próbáld meg egyenesen tartani a lábaidat, és ellensúlyozz a testeddel. Előbb-utóbb, de inkább előbb érezni fogod, hogyan gurul a deszka, emiatt már ellen fogsz tudni tartani és így nem jelenthet gondot az egyenesen menés se.
Ez majd az ollie-nál is gondot fog jelenteni, ha ezt nem kezeled már a gurulásnál, mivel trükk közben a domináns oldalad felé fogsz fordulni, emiatt lehet, hogy egy-egy korlátra vagy padkára nem sikerül majd szépen ráfordulni, de gondot jelenthet egy egyszerű "járdára felugrás"- kor is.

Remélem tudtam segíteni, sok sikert!