Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2011. július 31., vasárnap

Érkezés a célhoz: Prága


Prága Cseh Köztársaság majdnem szívében fekszik, amit a Vitava szel ketté.
Rengeteg látnivaló van. Köztük a Rozhledna, a Táncoló ház, Hradzsin, Károly-híd, Tükörház és még sok más.
Ezeket érdemesebb villamossal megközelíteni, így bekukkanthatunk a főváros lakosainak mindennapjaiba, amit a nyerseség, lazaság, az egész napot átívelő sörözés, és az olasz kaja tesz ki.
Ha valaki nemzeti ételt akar enni, jobb, ha egy utcai büfés portékájával szemez, mivel a legtöbb étterem olasz és görög harapnivalót kínál.

A deszkások két dologról ismerhetik ezt a Pilsner Urqell-lel teli várost, ami a imént említett sör és a Mystic Cup.
A külvárosban több park is létesült. Egyikében rendezik meg immáron 17. alkalommal a Mystic Sk8 Cup-ot, amin a Karkossiák Zsolt, Sárkány Kristóf és Vilics Viktor is részt vett. A magyarok legjobbjának Bachmann Márk bizonyosult, aki a 27. helyet szerezte meg. Az idei bajnok Kevin Hoefler lett.
Érdemes elvinni a négykerekűdet, mert a az utcák burkolata jó minőségű, főleg ott, ahol nincs építkezés, útfelújítás. Az emberek elég nyugisak és lazák is, ezt bizonyítja az is, hogy szerteszét találsz deszkásokat az üres autóutakon, de nem riadnak vissza a köztük való száguldástól sem.
A márvány, és a különféle csecse-becséknek köszönhetően tökéletesen deszkázható hely a Vencel-tér és a fő utcájuk is.
Különféle programok is várják a kedves publikumot, például városnézés egy buszon, (szerintem jobb, ha "tömegközlekedsz") meglátogathatod a Francia heteket, bejárhatod a múzeumokat, beülhetsz egy jó kis sörözőbe, vagy akár karikatúrát is csináltathatsz magadról.

Jobb, ha viszel hálózsákot az út hossza miatt és 15-ször gondold át, hogy melyik múzeumba mész be.
Vésd az eszedbe, hogy a prágai emberek nem bunkók, csak csehek, és szeretnek kifizettetni veled 6000 Ft értékű koronát egy "istállóért".
Jó nyaralást!