Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2011. július 1., péntek

Segíthetek?


Üdv!
Deszkaklubos oldalatoknak egyik olvasója vagyok, jó írások vannak a blogon:)
Szeretném megkérdezni

- Ollie nevű flip trükköt Goofy felállásban vagy Regular-ban lehet könnyebben megtanulni?
- Ha én Regular- os vagyok akkor milyen videókat, trükkleírásokat ajánlanátok ( akár saját , akár más interneten található ) ?
- Ti ( az oldal két szerkesztője ) melyik felállást alkalmazzátok?
- És Ti mióta gördeszkáztok?

Megjegyzés: Körülbelül 3 hete gördeszkázom komolyabban egy kezdő, de strapabíróbb gördeszkával.

Köszönöm előre is a válaszo(to)kat.

Tisztelettel: Rohoska Gábor
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Heló Gábor!

Először is nagyon örülök, hogy tetszik a blog.

- Az ollie nem flip, hanem egy alap trükk, amit mindenkinek el kell sajátítania ahhoz, hogy bármi mást megtanuljon kipörgetni.
A felállást te választod meg. Abban próbálgasd az ollie-t, amiben hajtasz.
- A trükkök megegyeznek, a különbség csak abban rejlik, hogy melyik lábaddal pattintasz, illetve húzol. Ajánlani tudom a trukkok.hu gördeszkás részét, az offline.hu skateboard melléklapjában pedig valahol oldalt találsz trükköket, amikhez leírás és kép is járul.
- Az egyikünk Goofy-ban, másikunk Regular-ban deszkázik.
- Mind a ketten egyszerre kezdtük el, ami körülbelül két évvel ezelőtt volt.

Remélem tudtam segíteni!

Van? Keressd meg!


Legtöbbünknek van egy hobbija, amit szeret csinálni, és sosem, vagy csak ritkán unja meg. Ha szerencséd van, lehet vele pénzt keresni, ha még okos is vagy, akkor megragadod, keresed azt az alkalmat, amikor a számodra legkedvesebb elfoglaltságot munkává tudod avanzsálni. Az ilyesfajta meló, -ha még nehéz is- sokkal könnyebb neked, mint annak aki utálja azt a helyet, ahol dolgozik.

A hobbi rengeteget számít egy ember életében. Ezzel tudod levezetni a benned lévő feszültséget.
Emlékszem valamelyik Offline-ban olvastam egy Ryan Shecklerrel készített interjút, amiben valami olyasmit írt, hogy a szülei válása megviselte, de az emiatt érzett dühét és szomorúságát a deszkázással adta ki magából.
Ez egy nagyon fontos tulajdonság. A legkedvesebb elfoglaltságod még a legnagyobb gödörből is kitud rántani, de vigyázni kell, mert az ellenkezője is történhet. Egy sztár, ha már nem tud mit tenni, mert úgy érzi, már mindent elért az életben, gyakori, hogy elkezd repülni.
Nem tudom, észrevettétek-e, hogy közömbösen nem lehet deszkázni, akkor semmi nem fog jól menni. Mindenhez kell valamilyen hangulat, például a deszkázáshoz hozzátartozik egy agresszió, vagy fellegekben járás. Így lesz sokkal pörgősebb, ritmusosabb a meneted.
Minden hobbi tulajdonsága, hogy egy olyan társadalmi réteget vonz köréd, amiben jól megérteted magad, hasonló cipőben járó társaidat te is megérted. És ez már egy barátság kezdete is lehet, de vigyázni kell mert minden hobbinak megvan az ún. sötét oldalon lévő csoportja. Ebbe esnek bele a drogosok, alkoholisták, és egyéb függőséget okozó szerek használói is.
Ezért kell odafigyelni, hogy kinek nyújtod a kezed, ki fogja meg.
Amit ezen kívül észrevettem, hogy mindegyik elfoglaltságnak ott van a maga már-már szimbolikus jelentésű tárgya. Például egy deszkásnak a deszka valamelyik alkatrésze, az írónak egy szép toll, vagy éppen a gitárvirtuózoknak a pengető.

Ha még nincs, keresd meg a hobbidat, mert mindenki jó valamiben, csak rá kell jönnie, hogy miben.
Van akinek már gyermekkorban sikerül, van akinek sohasem...