Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2010. június 28., hétfő

Orvosi felügyelet


Reggel felkelsz, az ablakodon szűrődik át a fény. Hallod a madarakat. Ebben a pillanatban elgondolkozol azon, hogy ma mit is kéne tenni?
A válasz egyszerű: Deszkázni!!!
Felöltözöl, bedobálod a táskádba a cuccokat meg magadba pár tojást, paradicsommal és májkrémes zsemlével. Ezek után a nyakadba veszed a nagyvilágot.
Gurulgatás közben kificamodott vagy megrándult a bokád és a térded. Ezek végiggondolod az egész napodat, hogy mit tettél amiért így kell szenvedned.
Az első hiba reggel volt, amikor is nem nyújtottál. A művelet nem igényel nagy erőbedobást, csak egy kis körözgetés a lábfejjel, ugrálás és amit csak akarsz. Fontos, mert ez bemelegíti az izmaidat és ruganyosabbá válsz.
Ficamnál a kilazult ízületi szalag elmozdul, és ott marad. Ekkor folyadék gyülemlik fel az ízületi fejek között. Ha már nagyon lazák a szalagjaid, akkor saját magad is visszatudod rakni de mindenképp menj el orvoshoz, -ahol várnak a sorok és az Urszulák- mert az a folyadék nem tűnik el magától, hanem le kell szívatni, ami többször elő fog fordulni. Sőt, lehet, hogy a szalagjaid is elszakadtak.
Rándulásnál a szalag vissza is megy.
Az elsősegély nyújtás körülbelül jegelésből áll. Ehhez jön még hozzá a gyerekkorokból jól ismert kamillás borogatás. Két kenőcsöt ismerek, az egyik a Diclac, a másik pedig az Algesal. Mindkettő gyulladáscsökkentő, csak az a baj hogy receptre kaphatók.
Ha ebből a harci sérülésből kigyógyultál, akkor jól figyelj oda, hogy legközelebb ne történjen ilyen!

Remélem tudtam segíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése