Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2010. május 7., péntek

TOP 10




Kitaláljátok, hogy kiről van szó: Felvonulásokat rendeznek deszkások számára, illetve tüntetnek a jogainkért.
Ha valakinek nem ugrik be az szégyellje el magát. Ez a Deszkás Piknik, aminek egyik tagjának (Dezső András) tettem fel pár kérdést és ő válaszolt rá.

1. Mekkora volt a különbség az első és az utolsó DP létszáma között?
Az elsőn közel kétszázötvenen voltak, az utolsón kb. százan. De nem igazán lehet összehasonlítani, mert az első Budapesten volt, az utolsó pedig Győrben, ahová nyilván a régióból jöttek inkább.

2. Milyen hatással van a Deszkás Piknik a magyar deszkás társadalomra?
Ezt még korai lenne megválaszolni, de az már látszik, hogy komoly presztízse van a rendezvénynek, a felvonulásokon a deszkás társadalom krémje is megjelenik. Az is biztos, hogy egyre jobban tudatosol a deszkásokban, hogy nincsenek egyedül, és ha kell, képesek összefogni. Győr jó példa annak, hogy mozdulunk, ha kell. Ez annak köszönhető, hogy van a Deszkás Piknik. ami már egy igazi mozgalom.

3. Tudom hogy nem vetitek meg az adományokat, és önerőből csináljátok a felvonulásokat. Sokat segítenek a bevételek?
A felvonulás teljesen szponzormentes, adományokat arra soha nem kapunk. A szervezés teljes erőből önköltséges, Miki (E357), Galkó Máté és persze én fizetem a költségeket saját zsebből. De ez elviselhető teher. Persze elfogadunk adományokat, de eddig senki nem adott. A felvonulás utáni versenyekre és bulira viszont vannak támogatók és a helyzet az, hogy egyre többen jelzik, hogy támogatnának minket. Azt hisze, azért van ez, mert látják, hogy ez tényleg egy jó buli és sokan szeretik. Nekünk pedig az a célunk, hogy a felvonulás minél igényesebb, tartalmasabb programokat nyújthassunk majd, ehhez fejlődni kell, a fejlődéshez pedig pénz kell. De a Piknik mindig is ingyenes lesz! Tavaly a második DP afterpartija nem volt ingyenes. Ilyen többet nem lesz.

4. Melyik korcsoportot látod leginkább a piknikeken?
"Öreg", harmincas deszkásokat éppúgy, mint tizenéveseket. De tény, hogy a 16-20-as korosztály van többségben.

5. A győri felvonulásnak mi lett az eredménye?
Egyrészt nagyon jó és pozitív sajtóvisszhangja lett, és a városvezetés észlelte, hogy itt nem holmi "deszkás hülyegyerekekről" van szó, hanem az érdekeikért kiálló, jogaikat ismerő fiatalokról. Konkrét eredménye pedig annyi, higy a Győri Egyesülettel elindult egyfajta tárgyalás és elemeket is kapnak, remélhetőleg helyet is.

6. Honnan jött az ötlet, hogy efféle "bulikat" szervezzetek?
A felvonulás az én ötletem volt. Megkerestem Mátét és Mikit, akikről tudtam, hogy kreatí, pörgős srácok, kértem őket, hogy segítsenek a szervezésben. Sokat agyaltunk azon, hogy mi legyen a rendezvény neve és azt hiszem Miki ötlete volt piknik és így lett Dezskás Piknik. Hárman kiegézsítjük egymást: Máté remekül tud toborozni, ismer mindenkit ebből a szcénából, én a hatóságokkal egyezkedtem, és a sajtót intéztem, Miki meg a felvonulás utáni bulikért felel úgymond. Tehát ha nincs is leírva, ki vannak osztva a feladatok. e persze mindenről közösen döntünk.

7. Mi volt a egcikibb helyzet a piknikek során?
A legcikibb mindig az időjárás, de szerencsére eddig mindig jó időnk volt. Igazán ciki eset még nem történt. Ha hiszed, ha nem, nagyon fegyelmezetten vonolunk, a deszkások tudják, hogy ezek kivételes alkalmak és nem élnek vissza a lehetőséggel. Le a kalappal előttük! Talán az első voulás volt kicsit necces, mert előtte nem csináltunk ilyet. De nem volt gond. És az volt a ciki, amikor először egyezkedtem a hatóságokkal, az idegőrlő volt. De ez már a múlt.

8. A piknikek közben volt-e valami baj a hatóságokkal?
Mint mondtam, a deszkások nagyon fegyelmezetten vonulnak és betartják a szabályokat. Eddig nem igazán volt semmi baj, a rendőrök szerint "jó" demonstrálók vagyunk. Győrben volt egy kicsigond még vonulás előtt, mert nem engedték a Városháza téren a deszkázást közvetlenül a vonulás előtt, de ez inkább a városvezetést, mintsem a rendőrséget minősítette.

9. Hogy került a partnereitek közé egy egy bisztró?
A Pántlika a Városligetben van, ott, ahol az első felvonulás afterpartija volt. Ismerjük a tulajt és mivel biztosítja a helyet, ő az egyik támogatónk. Várhatóan most július 17-én lesz a magepiknik és akkor is a Pántlikánál lesz a afterparti, remélhetőleg élő koncerttel.

10. Kik járulnak hozzá a piknikekhez?
A felvonuláshoz senki, az utána lévő programokhoz kisebb szponzorok, elsősorban hazai deszkás cégek. Egyébként nem titkolt terv, hogy a felvonulás után olyan programokat szervezzünk majd a jövőben, ami szélesebb közönséget vonz és egyfajta fesztiváljelleget biztosít a Pikniknek, ez esetben komolyab szponzorok is képbe kerülhetnek. De a felvonuláson nincs helyük a szponzoroknak és támogatóknak. Azért szeretnék szélesebb közegnek is szólni, hogy így népszerüsítsük a gördeszkázást. De persze a Piknik mindig is az lesz, aminek született: Mozgalon, ami kifejezi, hogy képesek összefogni a deszkások.

A képet készítette: Rátkai Viktória

2010. május 4., kedd

Éljen Május Elseje


Minden évben máshol megrendezett Éljen Május Elseje most a veszprémiek kezében volt.
És mondhatom, hogy kitettek magukért. A Szikvíz csilli-villi volt, és jobbnál jobb, illetve magasabbnál magasabb ollie-k születtek.

11 óráig nem nagyon szállingóztak versenyzők, se nézők, de utána szinte rajzottak. Nem voltak túl sokan, talán az idő, talán a pálya mérete, vagy valamilyen sérülés miatt. Bár a pálya méretének jót tett.
Apropó!
Sérülés: Mint minden versenyen voltak esések, de az egyik srác alatt leszakadt a korlát -és szerintem nem a súlya miatt- Emiatt nagyjából az egész versenyt végigülte.
A Burn Manual Division versenyben mindenki megmutathatta, hogy meddig tud két kerekezni. Itt -mint mindenütt a szponzoráltak közül- Sándor Balázs nyert a SIMA versenyzője.
Köszönjük a Burn-nek, Independent-nek és Vans-nak a direkt olliméretezésre való mérőkéért.

Az eredmények: Burn Manual Division:
  1. Sándor Balázs
  2. Dézsi Gergely
  3. Pálinkás Attila
Az anti szponzoráltak közül:
  1. Türcsik Viktor
  2. Papp Dávid
  3. Tudós Róbert
Independent Rail Contest:
  1. Sándor Balázs
  2. Macsu Ferenc
  3. Tóth Bálint
  1. Türcsik Viktor
  2. Thorpe Samu
  3. Tudós Róbert
Vans Ollie Jam: Sándor Balázs