Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2011. június 4., szombat

How to?

Megjött a jó idő, bár mostanában elég borús a fentiek hangulata, ami előbb-utóbb megváltozik. Addig is unalmunkban meglehet próbálkozni egy-egy könnyebb skateparkelem elkészítésével. Ezt akkor ajánlom, ha nincs a közeledbe park, vagy ha van, a minősége akadályoz úgy cakum-pakk mindenben. El sem tudja képzelni az ember, hogy milyen kevés energiát kell befektetni egy box összerakásába.
Régi vágyam volt összetákolni egy ilyet. Szerencsére ebben az időben kapott el a barkácskedv.

Ily módon szól az ige: Végy egy raklapot, reá furnérlemezt, két oldalára tégy egy-egy PVC élvédőt.

Én két 70x70-es raklapból raktam össze egy 140x70-eset. Mivel a legtöbb családban található valamelyik rokonnál, így elég olcsó megoldás.
Összekapcsolását két 1,5cm-es falemezzel oldottam meg, amiket a 5cm-es csavarokkal rögzítettem a két oldalához. Vigyázni kell arra, hogy a csavarokkal nem repítsük meg a fát.
Ezután egy egész tábla furnérlemezt kellett venni, mert csak így adják, de otthon szépen méretre lehet szabni fonalfűrésszel. Mivel a tetejére kerül, nem muszáj túl vastagnak lenni. A lemezt 10 centiméterenként fogattam a raklap szélihez és a közepén egy sávban. Ez kiegyenesíti a szintkülönbségeket. Lehetne alumíniumból is, de a legkisebb, (100x200-as) 34000Ft-ba kerül.
Erre került rá a műanyag élvédő, ami nem túl drága, de elég tartós ahhoz, hogy csúszkálj rajta, sőt, még is csúszik. Ha sokkal tartósabbat akarsz, akkor érdemesebb egy 3mm-es vastagságú szögvasat venni rá.

Az olcsóbbik megoldás, amiben az elkért, ingyen adott raklap, az egy tábla furnérlemez, és a két élvédő összesen 7000 Ft-ba kerül, mivel a lemez 6000 Ft, a másik pedig egy ezres volt.
Ha otthon semmilyen alkatrész sincs, és nagyon masszívvá akarjuk tenni, akkor a raklappal, vastag alumíniummal és szögvassal összesen 70 000Ft-ba kerülne. Ebből 64 000Ft az alumínium 3000Ft a raklap és szintén 3000Ft a szögvas. Ez sokkal drágább és hosszabb ideig is tartana a megépítése, ezért nem ajánlom senkinek.
Az olcsóbb megoldással 90%-át spóroltuk meg a drágábbnak!

Ha ti is kedvet kaptatok egy ilyen megépítéséhez, akkor hajrá!