Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2011. szeptember 25., vasárnap

Berozsdálódtál?

Gyakori, hogy ha valaki valamit elkezd és megunja, már nem érdekli az adott dolog, ami jelentheti a rajzolást, vagy akár a deszkázást is.
Ez a "kisautó" effektus, ami azt jelenti, hogy ha elromlik, megkopik valami, az már nem ugyanúgy néz ki, ahogy megvetted. Már nem játszol vele annyit, majd bedobod a sarokba.
A deszkázásnál is ugyanez a helyzet. Megunod, és olyankor már nem akarsz kimenni az utcára, a szívedet se dobogtatja meg egy karcsú márványpatka.
Ha deszkás nyelven fogalmaznám meg, azt mondanám, hogy a félcső aljában vagy, de semmi baj, innen már csak fölfele van.
A "(h)őskor hősei"  gyakran a magyar deszkás társaság fejlődésére, a minőségre és a sport ködös jövőére fogják a nyugdíjba vonulásukat. A legtöbb gördeszka bekerül az unokák játékai közé.
 Sokan nem merik bevallni, de kiöregedtek ebből a világból
"...és ezért hagyta abba mindenki. Én is. Tehát lehetne még fejlődni ezen a pályán, de nem lehet a maximumot hozni. Ami van nem fejlesztik, egyre romlik....A deszkázásnak semmi értelme - csak annyi, hogy magatoknak csináljátok, ha úgy érzitek. Kicsit próbáljatok meg odafigyelni  a többi dologra is. Nem csak a gördeszkázás létezik." - mondja Pető Péter az offline magazin a (H)őskor hősei rovat alanya.


Na, ezen akarok segíteni, szóval ha újra a tail és a nose közé akarsz kerülni pár hét, hónap vagy év után, itt van pár tanács, hogyan rázd magad formába:

Az első folyamat a ráhangolódás.
Ez, és a gitár behangolása ugyanaz. Mindkettőnek az a lényege, hogy egy nagyot szóljon.
Hogy ezt elérd, mindkét fajtáján át kell esned.
Az első a lelki, utána jön a testi. Ha mindkettő megvan, sérülés nélkül, és az idegbetegség teljes hiányának tudatában élvezheted a deszkázást
A lelki felkészülés annyit tesz, hogy nézz pár deszkás videót, "barátkozz össze újra a négykerekűddel". Ez nagyon fontos, ha nem akarsz unott képpel szottyogni a parkban, vagy az utcán.
 Na, ezek után jön a testi ráhangolódás
Csinálj 50-es sorozatokba guggolásokat, ha tudsz lépcsőzz kicsit,  körözgess a lábaddal és ezek után nyújts le. A mozdulatok leporolják testedről a "pudingot", megerősítenek, bemelegítenek, így megakadályozzák a legtöbb húzódást, zúzódást, és nem is leszel olyan kimerült a végére
Ezek után gurulgass a deszkával, próbálgasd a régi trükköket, "szippantsd le róluk a port".
Ne csodálkozz, ha elsőre nem fognak menni tökéletesen, vagy az elejétől be kell gyakorolnod az egészet. Ne erőlködj nagyon a sérülések elkerülés miatt.
Ha megvan a ráhangolódás, menj és élvezd a sportot!