Akik néha idepislantanak:

Gondok, kérések, kérdések.

Ha bárki valamit kérdezni, kérni szeretne akkor az írjon a pspteam@freemail.hu-ra

Köszönjük!

Megnyilvánulásaim a bloggal kapcsolatban.

Sziasztok!

Társat keresek a bloghoz. Ha valaki csatlakozni akar, az küldjön egy e-mailt a személyes adataival, és egy általa készített cikket bármely témában a pspteam@freemail.hu címre.

Mellesleg továbbra is várom kérdéseiteket ugyanerre a címre.

Milyen az új blog?

Ott voltál az OSG-n?

Tetszett az OSG12?

2010. október 9., szombat

Mentsük meg a gyémántot!



Mivel az ősz egyre hidegebb, és már a tél sincs messze, ezért a gyémántunkra ráfér a kétezres nagyszerviz. Ebbe beleérthetitek a lap, a függők átvizsgálását és megtisztítását.

A lapon meg kell nézni, az esetleges repedéseket, és a repedésekhez vezető elvékonyodásokat a tail-on és a nose-on. Minél vékonyabb lesz annál biztosabb, hogy egyszer elhagyja magát a lap, és akkor gondba leszel.
Szóval ha ezt nem akarod, akkor itt van a megoldás: Vedd elő a műhelyben porosodó smirgli/dörzsi papírodat és a vékony éleket simogasd vele addig, amíg az nem lesz számodra elfogadható vastagságú. Így lehet, hogy a 8.0-ás lapodból 7.8-as lesz, de legalább nem kerül a kukába, vagy a faipari feldolgozókhoz. Az én személyes megjegyzésem az ,hogy ha valami oknál fogva már használhatatlan a deck, akkor ne a fekete lyukba dobd, hanem inkább a szobád falára hegeszd ki.

A függőkkel a legnagyobb problémám az a kuki gumi -igen, ez a neve- és a tőcsavar.
A kuki gumi egy idő után megreped, és elég zavaró, úgymond nyökörgő hangot ad ki. Ezzel nagyon nem tudsz mit csinálni, még kicserélni se, ugyanis tudomásom szerint ez az alkatrész önmagában nem kapható.
Hogy mégse keljen egy új függőt venned, újra a szerszámos ládikádba, vagy a zsebedbe kell nyúlni a gépzsírért, ami nem hosszabbítja meg a csecse-becse életét, de ezt a hangot orvosolni tudja.
A másik nagy hibalehetőség a tőcsavarban van. Ez elferdülhet, amiből repedés keletkezik, ami töréshez vezet, és akkor az egész függő mehet a sunyiba, mert azt lehetetlen kiszedni belőle. Megóvni nem lehet, ha csak nem vagy pehelysúlyban és a deszkára úgy érkezel mint egy toll pihe. Nagyon fontos, hogy minél előbb cseréld ki! Ebből a cuccból két fajtát ismerek. Az egyik a sima tőcsavar, a másik -és ami érdekes- egy king-pin nevezetű kis mütyűr, amit magába, a függőbe kell beleverni kalapáccsal. Emiatt beleszorul, és így kisebb az újabb eldeformálódás esélye.

Remélem tudtam segíteni!